gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Najnovije...
Najčitaniji sadržaji
Zadnje komentiranoGODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da smo jučer u Vojniću održali godišnju skupštinu Udruge. Na skupštini su usvojeni izvještaj o radu za 2017, financijski izvještaj te donešen plan rada za 2018.
2017 godinu je obilježilo zaključivanje Sporazuma o zajedničkoj suradnji svih Udruga sa područja sjeverozapadne BiH, izbor Savjeta MZ, organiziranje druženja u Šimićima i izvan Šimića te dovršetak uređenja župne crkve.
Trenutno Udruga ima 2.590 KM. Ove godine smo prikupili značajna sredstva za dovršetak poda u crkvi o čemu ste bili redovito izvještavani. Uz troškove oko vođenja knjiga, poreza i taksi, uređenje i vođenje stranice udruge, troškovi oko vođenja računa udruge, najveći trošak je bila uplata 16.000 KM za uređenje poda u crkvi. Naša je obveza prema izvođačim još 6.000 KM a budući imamo 2.590 vidite da nam nedostaje još cca 3.500 KM. I ovom prigodom pozivam sve one koji još nisu pomogli ovaj projekat da se jave i daju svoj prilog a svima onima koji su dali svoje priloge još se jednom zahvaljujem.
Planovi za 2018 su veliki i pobrojaću samo neke. Budući su izbori krajem godine potrebno je da što više vas izađe na sljedeće izbora a prije toga, vi koji to nemate, trebate u Banja Luci izvaditi CIPS osobnu iskaznicu u MUP-u. MUP radi i subotom i trošak je cca 100 kuna sa ćevapima. Sve svoje aktivnosti usmjerit ćemo na obnovu još bar jedne kuće, na elektrifikaciju svih obnovljenih kuća, na asfaltiranje glavnog puta kroz Šimiće i na uređenje puta do zaseoka. Nastavit ćemo sa redovitim akcijama u lipnju na čišćenju okućnica i puteva po zaseocima. Molim sve delegate ispred zaseoka da organiziraju takvu aktivnost. Također, nastavit ćemo sa organiziranjem druženja u Šimićima i izvan Šimića. Aktivno ćemo, samostalno i u okviru koordinacije svih Udruga, sudjelovati u svim aktivnostima prema tijelima RH, BiH, RS,... sa svojim zahtjevima važnima za opstojnost sela.
Srdačan pozdrav.
Pero Radman
 

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE

E-mail Ispis
Poštovani Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da će se 25.2.2018. poslije nedjeljne mise u Vojniću (oko 12,30 sati) održati godišnja Skupština udruge.
Pozivam sve vas koji ste u mogućnosti da dođete na Skupštinu.
Srdačan pozdrav svima.
Pero Radman
 

Zastupnik Njemačkog parlamenta u posjetu banjalučkoj biskupiji

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani.
Šaljem vam link na kojem možete pročitati i pogledati nekoliko fotografija o posjetu g. Josipa Juratovića, zastupnika u Njemačkom parlamentu, banjalučkoj biskupiji i razgovora sa našim biskupom i predstavnicima Udruga hrvata sa područja banjalučke biskupije.
Srdačno vas pozdravljam ma gdje bili.
Pero Radman
 

Druženje Šimićana, 29.12.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
U izvještaju sa druženja Šimićana danas sam krivo napisao prezime Stipe i Jadranke Uremović. Ispričavam se Stipi i Jadranki Uremović a sve vas još jednom srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 

Druženje Šimićana, Osekovo 29.12.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Svima vama želim sretnu i uspješnu Novu godinu, puno zdravlja i sve najbolje.
Sveta misa i druženje u Osekovu je bila još jedna prigoda da se okupimo u velikom broju. Zahvaljujem biskupu Komarici koji nam je svojim obraćanjima na Svetoj misi i u Domu Osekovo uljepšao naše druženje. Zahvaljujem se gradonačelniku grada Popovača g. Miškoviću na pomoći i podršci, Ivanu Zebi iz Ureda za hrvate izvan RH, župniku župe Osekovo, Frani Piploviću i nama dragim gostima iz Udruga sa područja Banjalučke biskupije. Posebno se zahvaljujem Stipi i Jadranki Mišković, Ivici Radman, Milanu Tutiću, Franji Radman i Albertu Radman na uloženom trudu i vremenu u organizaciji ovoga druženja. Bez ovih i ovakvih ljudi i u budućnosti neće biti ovakvih susreta.
Vjerujem da se uskoro vidimo ponovo na nekom novom druženju gdje će nas biti još više.
Evo i nekoliko informacija oko završetka poda u našoj crkvi u Šimićima. Planirani završetak smo morali odgoditi do proljeća zbog niskih temperatura. Kamen je pripremljen treba ga još samo postaviti. Već sam vam pisao da smo imali 4 ponude te da smo izabrali najpovoljniju izvođača Kamen iz Bihaća u visini od 28.000 KM. Uplatili smo avans u visini 16.000 KM. Udruga treba još platiti 6.000 KM a 6.000 KM će platiti biskupija po završetku radova. Mi na računu više nemamo novaca. Zbog sponzora na druženju u Osekovu smo uštedili 1.300 KM. Ovih dana za pod u crkvi smo dobili donaciju 650 eura (cca 1.260 KM) od Bijelić Filip-Piljo 200 eura, Bijelić Niko iz Koelna 200 eura, Bijelić Željko iz Koelna 200 eura i Šikljan Jelenko 50 eura. Svima njima se zahvaljujemo na donacijama. Ostaje nam još za skupiti cca 3.500 KM pa i ovu prigodu koristim da pozovem sve vas koji još niste da se uključite u ovaj projekat.
Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 

POLNOĆKA U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Sa velikim zadovoljstvom i radošću prenosim vam vijest koja je objavljena na stranicama župe Šimići a koju ste vjerojatno neki od vas već vidjeli ili čuli, da će i ove godine biti Polnoćka u Šimićima. U ime Udruge Šimićana zahvaljujem se našem župniku na mudroj odluci da ipak održi Polnoćku u našoj crkvi.
Također, ovaviještavam vas da će poslije Polnoćke u Domu Šimići biti organizirano druženje Šimićana kao i svih prethodnih godina.
Pozivam vas da u što većem broju dođete u Šimiće i uveličate proslavu rođenja našega Gospodina.
Srdačno vas pozdravljam.
Pero Radman
P.S.
I ovu prigodu koristim da vas ponovo podsjetim na naše druženje u Osekovu kod Popovače 29.12.2017. (petak) koje započinje Svetom misom u 17,00 sati u crkvi u Osekovu. Požurite sa svojim prijavama.
 

VAŽNE OBAVIJESTI

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obavijsštavam vas da na žalost svih Šimićana koji su planirali doći ove godine u Šimiće, odlukom našega župnika, neće biti polnoćke u Šimićima. U skladu sa tom Odlukom i Udruga Šimićana ove godine neće organizirati tradicionalno druženje poslije polnoćne mise u Domu Šimići. Ovom prigodom Udruga Šimićana iznosi svoje neslaganje sa Odlukom našeg župnika kojem ovo nije prvi put da ovakve i slične Odluke donosi bez konzultacija sa bilo kome u našoj župi. Polnoćna misa se u našoj crkvi služi od 1930. godine svake godine osim u uvjetima kada su Šimićani bili protjerani i kada nije bilo moguće doći u Šimiće. Nama Šimićanima koji smo protjerani sa svojih ognjišta nije nikako prihvatljivo da nam danas kada, hvala bogu, možemo doći u Šimiće, nismo u mogućnosti dočekati Isusovo porođenje u svojoj crkvi. Ove godine biće nas Šimićana na polnočkama u cijelom svijetu i ja svima vama u ime Udruge Šimićana želim sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješmu Novu godinu.
Koristim prigodu da vas obavijestim da prijave za druženje Šimićana u Osekovu (kraj Popovače) idu prema planu i da imamo prijavljeno preko 100 gostiju. Podsjećam vas da se prijaviti za dolazak na druženje Šimićana možete najkasnije 26.12.2017 (Sveti Stjepan) jer u srijedu 27.12.2017. moramo sve definirati sa cateringom koji će nam 29.12. pružati ugostiteljske usluge. Pozivam sve vas koji se još niste prijavili da isto učinite što prije. Garantiramo odličnu zabavu i druženje. Također, prema ranijim obavijestima, 29.12. u 17,00 sati u crkvi Osekovo naš biskup služit će svetu misu.
Veselim se skorom susretu sa vama.
Srdačan pozdrav ma gdje bili.
Pero Radman 
 

DRUŽENJE ŠIMIĆANA 29.12.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas i pozivam na druženje Šimićana koje će se održati 29.12.2017. godine u domu Osekovo (kraj Popovače) sa početkom u 19,00 sati. Druženje ćemo započeti svetom misom u crkvi u Osekovu sa početkom u 17,00 sati. Misno slavlje predvodit će naš biskup mons Franjo Komarica.
Uz druženje sa Šimićanima i nama dragima gostima, očekuje vas hrana i piće a glazbeni dio pripada Braći Jurković.
Ulaznica u visini od 100,00 kn po osobi se naplaćuje na dolasku ali je potrebno ranije (najkasnije do Božića) potvrditi svoj dolazak.
Rezervaciju vašeg dolaska na druženje možete napraviti kod sljedećih osoba:
Stipo Uremović,  +385 99 190 7891
Ivo Radman (Bore),  +385 98 538 312
Franjo Radman,  +385 99 260 2970
Milan Tutić, +385 99 704 3697
Pero Radman, +385 91 238 5564
Sve vas pozdravljam ma gdje bili.
Pero Radman
 

UREĐENJE ŽUPNE CRKVE U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da smo potpisali Ugovor sa poduzećem "Kamen" iz Bihaća koje će postaviti kameni pod u našoj crkvi u Šimićima. Uplatili smo avans u visini 16.000 KM. Ukupna vrijednost radova, prema Ugovoru, je 28.000 KM. Sve pregovore sa potencijalnim izvođačima su vodili predstavnici naše biskupije zajedno s našim župnikom. Od 4 prikupljene ponude, ponuda poduzeća "Kamen" je bila najbolja.
Biskupija će platiti 6.000,00 KM a mi (Udruga Šimićana) moramo još skupiti 6.000 KM. Trenutno na računu imamo 161,00 KM jer smo u međuvremenu platili sve takse i poreze koje kao Udruga plaćamo u visini 1.550,00 KM.
U međuvremenu imamo obećanje nekoliko naših Šimićana da će se uključiti u ovu akciju i donirati dio sredstava kako bismo mogli zatvoriti financijsku konstrukciju ovoga projekta.
Radovi će biti završeni najkasnije do 1512.2017. pa već sada koristim prigodu da vas pozovem u Šimiće 24.12.na polnoćku.
Za bilo kakva pitanja u svezi ovoga projekta stojim vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav svima ma gdje bili.
Pero Radman
+385 91 2385 564.
 

Druženje Bistričana 26.8.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da će se tradicionalno druženje Bistričana održati u Bistrici 26.8.2017. (subota). Druženje ćemo započeti u 11,00 sati svetom misom a poslije svete mise predviđeno je druženje uz okrepu i glazbu. Poseban poziv i zahvalu upućujemo našim prijateljima koji nisu iz Šimića a dolaze na naše druženje.
Vidimo se u Bistrici a do tada sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 


Stranica 2 od 15

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 137
Sadržaj : 213
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 209993