gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Najnovije...
Najčitaniji sadržaji
Zadnje komentiranoZastupnik Njemačkog parlamenta u posjetu banjalučkoj biskupiji

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani.
Šaljem vam link na kojem možete pročitati i pogledati nekoliko fotografija o posjetu g. Josipa Juratovića, zastupnika u Njemačkom parlamentu, banjalučkoj biskupiji i razgovora sa našim biskupom i predstavnicima Udruga hrvata sa područja banjalučke biskupije.
Srdačno vas pozdravljam ma gdje bili.
Pero Radman
 

Druženje Šimićana, 29.12.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
U izvještaju sa druženja Šimićana danas sam krivo napisao prezime Stipe i Jadranke Uremović. Ispričavam se Stipi i Jadranki Uremović a sve vas još jednom srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 

Druženje Šimićana, Osekovo 29.12.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Svima vama želim sretnu i uspješnu Novu godinu, puno zdravlja i sve najbolje.
Sveta misa i druženje u Osekovu je bila još jedna prigoda da se okupimo u velikom broju. Zahvaljujem biskupu Komarici koji nam je svojim obraćanjima na Svetoj misi i u Domu Osekovo uljepšao naše druženje. Zahvaljujem se gradonačelniku grada Popovača g. Miškoviću na pomoći i podršci, Ivanu Zebi iz Ureda za hrvate izvan RH, župniku župe Osekovo, Frani Piploviću i nama dragim gostima iz Udruga sa područja Banjalučke biskupije. Posebno se zahvaljujem Stipi i Jadranki Mišković, Ivici Radman, Milanu Tutiću, Franji Radman i Albertu Radman na uloženom trudu i vremenu u organizaciji ovoga druženja. Bez ovih i ovakvih ljudi i u budućnosti neće biti ovakvih susreta.
Vjerujem da se uskoro vidimo ponovo na nekom novom druženju gdje će nas biti još više.
Evo i nekoliko informacija oko završetka poda u našoj crkvi u Šimićima. Planirani završetak smo morali odgoditi do proljeća zbog niskih temperatura. Kamen je pripremljen treba ga još samo postaviti. Već sam vam pisao da smo imali 4 ponude te da smo izabrali najpovoljniju izvođača Kamen iz Bihaća u visini od 28.000 KM. Uplatili smo avans u visini 16.000 KM. Udruga treba još platiti 6.000 KM a 6.000 KM će platiti biskupija po završetku radova. Mi na računu više nemamo novaca. Zbog sponzora na druženju u Osekovu smo uštedili 1.300 KM. Ovih dana za pod u crkvi smo dobili donaciju 650 eura (cca 1.260 KM) od Bijelić Filip-Piljo 200 eura, Bijelić Niko iz Koelna 200 eura, Bijelić Željko iz Koelna 200 eura i Šikljan Jelenko 50 eura. Svima njima se zahvaljujemo na donacijama. Ostaje nam još za skupiti cca 3.500 KM pa i ovu prigodu koristim da pozovem sve vas koji još niste da se uključite u ovaj projekat.
Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 

POLNOĆKA U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Sa velikim zadovoljstvom i radošću prenosim vam vijest koja je objavljena na stranicama župe Šimići a koju ste vjerojatno neki od vas već vidjeli ili čuli, da će i ove godine biti Polnoćka u Šimićima. U ime Udruge Šimićana zahvaljujem se našem župniku na mudroj odluci da ipak održi Polnoćku u našoj crkvi.
Također, ovaviještavam vas da će poslije Polnoćke u Domu Šimići biti organizirano druženje Šimićana kao i svih prethodnih godina.
Pozivam vas da u što većem broju dođete u Šimiće i uveličate proslavu rođenja našega Gospodina.
Srdačno vas pozdravljam.
Pero Radman
P.S.
I ovu prigodu koristim da vas ponovo podsjetim na naše druženje u Osekovu kod Popovače 29.12.2017. (petak) koje započinje Svetom misom u 17,00 sati u crkvi u Osekovu. Požurite sa svojim prijavama.
 

VAŽNE OBAVIJESTI

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obavijsštavam vas da na žalost svih Šimićana koji su planirali doći ove godine u Šimiće, odlukom našega župnika, neće biti polnoćke u Šimićima. U skladu sa tom Odlukom i Udruga Šimićana ove godine neće organizirati tradicionalno druženje poslije polnoćne mise u Domu Šimići. Ovom prigodom Udruga Šimićana iznosi svoje neslaganje sa Odlukom našeg župnika kojem ovo nije prvi put da ovakve i slične Odluke donosi bez konzultacija sa bilo kome u našoj župi. Polnoćna misa se u našoj crkvi služi od 1930. godine svake godine osim u uvjetima kada su Šimićani bili protjerani i kada nije bilo moguće doći u Šimiće. Nama Šimićanima koji smo protjerani sa svojih ognjišta nije nikako prihvatljivo da nam danas kada, hvala bogu, možemo doći u Šimiće, nismo u mogućnosti dočekati Isusovo porođenje u svojoj crkvi. Ove godine biće nas Šimićana na polnočkama u cijelom svijetu i ja svima vama u ime Udruge Šimićana želim sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješmu Novu godinu.
Koristim prigodu da vas obavijestim da prijave za druženje Šimićana u Osekovu (kraj Popovače) idu prema planu i da imamo prijavljeno preko 100 gostiju. Podsjećam vas da se prijaviti za dolazak na druženje Šimićana možete najkasnije 26.12.2017 (Sveti Stjepan) jer u srijedu 27.12.2017. moramo sve definirati sa cateringom koji će nam 29.12. pružati ugostiteljske usluge. Pozivam sve vas koji se još niste prijavili da isto učinite što prije. Garantiramo odličnu zabavu i druženje. Također, prema ranijim obavijestima, 29.12. u 17,00 sati u crkvi Osekovo naš biskup služit će svetu misu.
Veselim se skorom susretu sa vama.
Srdačan pozdrav ma gdje bili.
Pero Radman 
 

DRUŽENJE ŠIMIĆANA 29.12.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas i pozivam na druženje Šimićana koje će se održati 29.12.2017. godine u domu Osekovo (kraj Popovače) sa početkom u 19,00 sati. Druženje ćemo započeti svetom misom u crkvi u Osekovu sa početkom u 17,00 sati. Misno slavlje predvodit će naš biskup mons Franjo Komarica.
Uz druženje sa Šimićanima i nama dragima gostima, očekuje vas hrana i piće a glazbeni dio pripada Braći Jurković.
Ulaznica u visini od 100,00 kn po osobi se naplaćuje na dolasku ali je potrebno ranije (najkasnije do Božića) potvrditi svoj dolazak.
Rezervaciju vašeg dolaska na druženje možete napraviti kod sljedećih osoba:
Stipo Uremović,  +385 99 190 7891
Ivo Radman (Bore),  +385 98 538 312
Franjo Radman,  +385 99 260 2970
Milan Tutić, +385 99 704 3697
Pero Radman, +385 91 238 5564
Sve vas pozdravljam ma gdje bili.
Pero Radman
 

UREĐENJE ŽUPNE CRKVE U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da smo potpisali Ugovor sa poduzećem "Kamen" iz Bihaća koje će postaviti kameni pod u našoj crkvi u Šimićima. Uplatili smo avans u visini 16.000 KM. Ukupna vrijednost radova, prema Ugovoru, je 28.000 KM. Sve pregovore sa potencijalnim izvođačima su vodili predstavnici naše biskupije zajedno s našim župnikom. Od 4 prikupljene ponude, ponuda poduzeća "Kamen" je bila najbolja.
Biskupija će platiti 6.000,00 KM a mi (Udruga Šimićana) moramo još skupiti 6.000 KM. Trenutno na računu imamo 161,00 KM jer smo u međuvremenu platili sve takse i poreze koje kao Udruga plaćamo u visini 1.550,00 KM.
U međuvremenu imamo obećanje nekoliko naših Šimićana da će se uključiti u ovu akciju i donirati dio sredstava kako bismo mogli zatvoriti financijsku konstrukciju ovoga projekta.
Radovi će biti završeni najkasnije do 1512.2017. pa već sada koristim prigodu da vas pozovem u Šimiće 24.12.na polnoćku.
Za bilo kakva pitanja u svezi ovoga projekta stojim vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav svima ma gdje bili.
Pero Radman
+385 91 2385 564.
 

Druženje Bistričana 26.8.2017.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da će se tradicionalno druženje Bistričana održati u Bistrici 26.8.2017. (subota). Druženje ćemo započeti u 11,00 sati svetom misom a poslije svete mise predviđeno je druženje uz okrepu i glazbu. Poseban poziv i zahvalu upućujemo našim prijateljima koji nisu iz Šimića a dolaze na naše druženje.
Vidimo se u Bistrici a do tada sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 

Uređenje župne crkve u Šimićima

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Obaviještavam vas da smo vjerojatno prikupili dovoljno novaca za postavljanje kamenoga poda u našoj župnoj crkvi u Šimićima. Od mog zadnjeg javljanja za uređenje poda župne crkve svoju donaciju je dala Olgica Radman, Krešna iz Njemačke u visini 150 eura.
Sinoć sam se u Popovači našao sa Snježanom i Nikom Bijelić te sa Nadom i Jadrankom Kovačević iz Zavičajne udruge Šimićani u Švicarskoj koji su mi predali donaciju naših Šimićana iz Švicarske u visini 2.850,00 Sfrs. Donosim popis članova Zavičajne udruge Šimićani u Švicarskoj koji su dali svoje donacije:
1. Jelena i Marjan Jurković, Collombey, 200 Sfrs
2. Vera i Željko Tutić, Evionnaz, 100 Sfrs
3. Zora i Josip Tutić, Haute-Nendaz, 100 Sfrs
4. Anđa, Dario i Anita Tutić, Collombey, 100 Sfrs
5. Marina i Anto Tutić, Collombey, 100 Sfrs
6. Nada i Jadranko Kovačević, Choex, 100 Sfrs
7. Borislav Kovačević, Montreux, 50 Sfrs
8. Mirjana i Josip Stjepanović, Villars-sur-Ollon, 50 Sfrs
9. Slavica i Andrija Nikolić, Villars-sur-Ollon, 50 Sfrs
10. Sylvie i Mirko Jurković, Monthey, 50 Sfrs
11. Rada i Benedikt Tutić, Fribourg, 100 Sfrs
12. Marija i Viktor Bijelić, Hute-Nendaz, 100 Sfrs
13. Anka i Miro Tutić, Haute-Nendaz, 50 Sfrs
14. Vera i Stipo Jajčević, Sion, 30 Sfrs
15. Gordana i Stipo Radman, Haute-Nendaz, 100 Sfrs
16. Anto Jurkić (Čaira), Haute-Nendaz, 20 Sfrs
17. Nada i Marko Srarčević, Haute-Nendaz, 50 Sfrs
18. Grozdana i Pejo Pujić, Iserables, 100 Sfrs
19. Slavica (Bijelić) i Beat Liniger, Niedergesteln (Visp), 400 Sfrs
20. Snježana i Niko Bijelić, Sion, 300 Sfrs
21. Snježana i Marinko Mijatović, Saint-Maurice, 100 Sfrs
22. Smilja i Mile Bijelić, Haute-Nendaz, 200 Sfrs,
23. Goran Bijelić, Haute-Nendaz, 100 Sfrs
24. Zavičajna udruga Šimićana u Švicarskoj, Suisse, 300 Sfrs.
Svim donatorima se zahvaljujem u ime Udruge Šimićana. Do sada smo prikupili 17.850 KM što bi, prema našim procjenama okvirno trebalo biti dovoljno za postavlajnje kamena na pod naše crkve u Šimićima. Objavljujem vam da smo u komunikaciji sa našom biskupijom započeli prikupljanje ponuda za radove te planiramo završetak svih radova do 01.11.2017. (blagdan Svih svetih). 
Srdačan pozdrav svima.
Pero Radman
 

Uređenje župne crkve u Šimićima

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Ranije sam vam napisao da ću svaku donaciju za obnovu poda u župnoj crkvi u Šimićima objaviti na stranicama naše Udruge. Danas vam objavljujem radosnu vijest da je Niko Bijelić (Antin) iz Kosa za obnovu župne crkve u Šimićima uplatio na račun Udruge 4.000 eura. Zahvaljujemo se Niki na ovoj donaciji. Sa ovom uplatom možemo reći da ćemo pod u našoj župnoj crkvi dovršiti do sljedeće zime. Sve više naših mještana predlažu da se pod napravi u kamenu za što će nam trebati još nešto novaca ali o tome se možemo još dogovarati. Mi započinjemo sa prikupljanjem ponuda za radove i naravno da ćemo uključiti i našu biskupiju i našeg svećenika u ovaj projekat kako bi projekat uspješno priveli kraju.
Srdačan pozdrav svima. Vidimo se sutra u Šimićima.
Pero Radman
 


Stranica 2 od 15

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 9 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 137
Sadržaj : 211
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 206544