gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Najnovije...
Najčitaniji sadržaji
Zadnje komentiranoRaspored Uskrsnog bogoslužja u Šimićima

E-mail Ispis
Poštovani Šimićanke i Šimićani,
župnik šimićanski Predrag Ivandić javlja raspored bogoslužja u Šimićima u razdoblju 2.4. - 5.4, tj. za Uskrs

Raspored bogoslužja u župi sv. Petra i Pavla - Šimići od 2.4 - 5.4. 2015.

Veliki četvrtak 2.4. 2015. Misa Večere Gospodnje 18h

Veliki petak 3.4.2015. Obredi Velikog petka 16h

Velika subota 4.4.2015. Liturgija Uskrsnog bdijenja 20h

Uskrs 5.4.2015. sv. Misa 11:30h u župnoj crkvi, filijalna župa Mičije Misa u 14h
 

MISA POLNOĆKA U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Kao i proteklih godina okupit ćemo se u Šimićima na Misi polnoćki i zajedno u našoj župnoj crkvi proslaviti Sveto Isusovo porođenje. Pozivam sve vas, koji ste u mogućnosti, da dođete u Šimiće. Poslije Svete Mise družit ćemo se u Društvenom domu uz okrepu i muziku. Svima vama koji niste u mogućnosti doći u Šimiće želim sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2015. godinu.
Pero Radman    
 

Pozdrav iz Šimića

E-mail Ispis
Drage Šimićanke i Šimićani,
S obzirom da sam proveo prekrasan vikend u našim dragim Šimićima, želim sa svima Vama podijeliti nekoliko utisaka i novih informacija. Poslije dužeg vremena u našem mjestu, točnije u Bistrici, zacrvenio se novi krov na kući obitelji Matijević. Radovi na objetku dobro napreduju te bi samim time obitelj Matijević trebala uskoro moći boraviti u vlastitom domu u Šimićima. Nadalje, u nedjelju na svetoj misi, okupilo se desetak Šimićana, a poslije mise razgovarali smo sa svećenikom o daljnjem obnavljanju naše crkve. Želja i cilj svih nas je da do sljedećeg Petrova završimo pod u crkvi. Ovim putem pozivam sve članove Udruge da sukladno svojim mogućnostima pomognu ovaj projekat. Posebno pozivamo one članove udruge koji su u mogućnosti osigurati pomoć raznih donatora da se aktiviraju po tom pitanju.
Sve vas srdačno pozdravljam i želim vam uspješan radni tjedan.
Pero Radman 
 

POZIV NA DRUŽENJE BISTRIČANA 30.08.2014. (subota)

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Pozivam vas na druženje Bistričana koje će se održati u Bistrici kod novoga križa. Druženje ćemo započeti Svetom misom u 11,00 sati a nastaviti druženjem uz okrepu i zabavu. Stjepan Radman (Franjin) se brine da svi dobiju topli gulaš od divljači a Josip Radman (Vesin) odgovara za kvalitetu i količinu ćevapčića sa roštilja. Boro Matijević (Milin) će se pobrinuti da niko ne bude žedan (njemu je najlakše jer je njegov izvor u blizini), Ivo Pranjčin se brine da šator bude na mjestu te da nam sunce i kiša ne smetaju a  Matan (Vesin) se brine da ispod šatora bude dovoljno klupa i stolova za sve nas. Antić se brine da prostor za druženje bude pokošen i očišćen a njegova supruga je odgovorna za kavu.
Za desert predlažem Bistričanske kupine koje su najbolje na cijelom svijetu. (Bistričanke i Bistričanske snahe slobodno mogu donijeti kolače)
Koristim prigodu da se zahvalim Meliti Mišković (kćer Eve Mišković) na donaciji Udruzi u visini od 200,00 kn a sve vas pozivam da se i sami uključite u doniranje Udruge kako bismo mogli nastaviti raditi i postojati.
Svako dobro vam želim do viđenja u Bistrici.
Pero Radman    
 

BLAGDAN SVETOG PETRA I PAVLA U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Pozivam vas u Šimiće na proslavu blagdana Svetog Petra i Pavla, zaštitnika naše župe, u nedjelju 29.6.2014. Proslavu ćemo započeti Svetom misom u 11,00 sati u Župnoj crkvi. Također, sve vas pozivam na zajedničko druženje poslije Svete mise ispod šatora pored crkve uz okrepu koju će organizirati Krljo i uz svirku braće Jurković.
Nadam se lijepom vremenu a svima vama želim lijep i ugodan boravak u Šimićima.    
Srdačan pozdrav.
Pero Radman 
 

AKCIJA UREĐENJA LOKALNIH PUTEVA U ŠIMIĆIMA

E-mail Ispis
Drage Šimićanke i Šimićani,
Dana 14.6.2014. (subota) planirana je akcija uređenja lokalnih puteva u Šimićima. Molim sve zaseoke da se sami organiziraju i dogovore oko akcije. Bistričane i Javorčane pozivam da se nađemo u 8,00 sati kod Smrdelja od kuda ćemo krenuti sa radovima prema Bistrici i Javorcu.
Sa sobom treba ponijeti alat (ručna kosa, sjekira, flakserica, motorna pila i slično). Oko koordinacije u svezi akcije možete se javiti meni osobno na 091 2385 564.
Srdačan pozdrav i vidimo se u Šimićima.
Pero Radman     

 

Godišnja skupština Udruge, Šimići, 20.04.2014.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Danas je u Šimićima održana Godišnja skupština Udruge na kojoj smo poslušali izvještaj o radu Udruge u zadnjih godinu dana. Također smo se upoznali sa planom aktivnosti za 2014. godinu te sa financijskim izvještajem za 2013. godinu.
U raspravi smo se dotaknuli svih najvažnijih otvorenih pitanja za naše Šimiće. Iskristaliziralo se nekoliko prijedloga koje ćemo u svom radu koristiti u budućnosti.
Zahvaljujem se svima koji su danas došli u Šimiće na svetu misu i na Godišnju skupštinu Udruge. Vrijeme nam nije baš bilo najbolje ali bez obzira na sve u Šimićima je uvijek lijepo. Posebno se zahvaljujem donatorima koji su i danas potvrdili da je naša odluka da se u budućnosti financiramo kroz donacije bila ispravna. Danas su za rad Udruge donirali: Zoran Tutić 20 eura, Niko Bijelić 100 eura, Dragan Bijelić 100 KM, Željko Bijelić 20 eura, Petar Blažević 20 eura i Dejan Bijelić-Oljačić 20 eura.
Sve vas srdačno pozdravljam i želim vam sretan Uskrs.
Pero Radman
 

Donacije - Javni natječaji 2014

E-mail Ispis
Poštovani posjetitelji ove stranice,
obavještavamo Vas da su izašli natječaji i obrasci za prijave za pomoć u obnovi i donacije u poljoprivrednoj mehanizaciji.
Poljoprivredna mehanizacija je donacija NR Kine.

 

Održavanje stranice

E-mail Ispis
Poštovani članovi i posjetitelji ove stranice.

Danas od 14:00 pa do 20:00 je stranica bila nedostupna zbog održavanja,te manjih izmjena.

Odrađene su stvari na zaštiti stranice,dodana je obavijest gdje piše kako doći do računa udruge te sitnije izmjene izgleda.
Razmišljao sam o potpunom redizajnu,ali smatram da je ovako pregledno i jednostavno,te da ne treba komplicirati.

To sam želio odraditi prije,ali nisam mogao zbog obaveza.Ovim putem opet pozivam ako ima zainteresiranih da se jave za pomoć pri uređivanju stranice.
Također pozivam i vas registrirane članove da slobodno koristite sve mogućnosti bez ograničenja.

Svako dobro i lijep pozdrav,
Albert M. Radman
 

Sastanak predsjedništva Udruge,Vojnić 23.02.2014.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Danas je u Vojniću održan sastanak Predsjedništva Udruge Šimićana na kojem smo prošli sve bitne teme vezane za naše Šimiće i za rad naše Udruge. Analizirali smo događanja i rad Udruge u zadnjih godinu dana te smo dogovorili aktivnosti za 2014. godinu. Istaknut ću najvažnije:
1. Na Uskrs (20.4.2014.) održat će se godišnja Skupština Udruge u domu u Šimićima odmah poslije Svete mise (oko 12,30 sati). Ne moram napominjati da ste svi pozvani na Skupštinu bez obzira da li ste član Udruge. Uskrs je ove godine kasno pa se nadamo i lijepom vremenu i lijepom provodu u Šimićima na Uskrs.
 


Stranica 5 od 15

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 137
Sadržaj : 211
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 206544