gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Najnovije...
Najčitaniji sadržaji
Zadnje komentiranoOdržavanje stranice

E-mail Ispis
Poštovani članovi i posjetitelji ove stranice.

Danas od 14:00 pa do 20:00 je stranica bila nedostupna zbog održavanja,te manjih izmjena.

Odrađene su stvari na zaštiti stranice,dodana je obavijest gdje piše kako doći do računa udruge te sitnije izmjene izgleda.
Razmišljao sam o potpunom redizajnu,ali smatram da je ovako pregledno i jednostavno,te da ne treba komplicirati.

To sam želio odraditi prije,ali nisam mogao zbog obaveza.Ovim putem opet pozivam ako ima zainteresiranih da se jave za pomoć pri uređivanju stranice.
Također pozivam i vas registrirane članove da slobodno koristite sve mogućnosti bez ograničenja.

Svako dobro i lijep pozdrav,
Albert M. Radman
 

Sastanak predsjedništva Udruge,Vojnić 23.02.2014.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Danas je u Vojniću održan sastanak Predsjedništva Udruge Šimićana na kojem smo prošli sve bitne teme vezane za naše Šimiće i za rad naše Udruge. Analizirali smo događanja i rad Udruge u zadnjih godinu dana te smo dogovorili aktivnosti za 2014. godinu. Istaknut ću najvažnije:
1. Na Uskrs (20.4.2014.) održat će se godišnja Skupština Udruge u domu u Šimićima odmah poslije Svete mise (oko 12,30 sati). Ne moram napominjati da ste svi pozvani na Skupštinu bez obzira da li ste član Udruge. Uskrs je ove godine kasno pa se nadamo i lijepom vremenu i lijepom provodu u Šimićima na Uskrs.
 

Pismo Dragice Radočaj iz Debeljaka

E-mail Ispis
Poštovani,
Prije više od tjedan dana sam poslala svoju priču u rubriku "Pisana riječ" ali od nje nema ni traga ni glasa tako da Vas molim da uđemo u trag zašto ona nije objavljena.
Molim Vas da priču kada je pronađete i pročitate i ako je smatrate bitnom za objavljivanje na stranici i objavite, a ako ne tražim od Vas objašenjenje zašto nije vrijedna objavljivanja.
OVIM PUTEM VAM PORUKU ŠALJEM KAKO BISTE JE MOGLI PROČITATI I AKO JE SMATRATE VRIJEDNOM I OBJAVITE NA STRANICI KAKO BI I DRUGI ŠIMIĆANI MOGLI DATI SVOJ KOMENTAR.
Dragi moji Šimićani,
Iz kojega god dijela Šimića bili i ma gdje na kugli Zemaljskoj da ste svoje gnijezdo svili, ma koliko god dugo da ste po bijelome svijetu otišli, bilo prije ili za vrijeme one ratne nesreće koja je mnoge zadesila u našim dragimprelijepim Šimićima, vjrujem da svoje Šimiće i svoje pretke niste zaboravili.
Ja nisam jedna od onih koju je rat otjerao. Otišla sam puno prije, ali jako suosjećam s onima koji su proživjeli tu nesreću, bilo da su mi braćasestre po krvi ili po dragom, živom, svemogućem Bogu. Do sada nisam pisala na našu stranicu, ali sada osjećam potrebu da vam se obratim kao jedna od Vas.
 

Dovršenje uređenja krovišta župne Crkve

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
26.10.2013. (subota) organiziramo radnu akciju na dovršenju uređenja krovišta Župne crkve u Šimičima. Molim vas sve koji na bilo koji način želite pomoći ovu akciju da mi se jave na telefon: +385 91 2385 564 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Sve vas srdačno pozdravljam i želim vam ugodan radni tjedan.
Pero Radman     
 

Produženje roka za predaju zahtjeva

E-mail Ispis
Poštovani,
rok za predavanje zahtjeva za obnovu imovine je produžen do 30.10.2013

Svi koji su zainteresirani mogu preuzeti obrazac na ovoj stranici,te ako bi imali kakvo pitanje slobodno se obratiti bilo kome iz Vodstva.

Svako dobro i lijep pozdrav,
Albert M. Radman
 

DRUŽENJE BISTRIČANA 31.8.2013.

E-mail Ispis
Dragi Bistričanke i Bistričani,
Pozivam vas na naše, već sada tradicionalno druženje, Bistričana u Bistricu 31.8.2013. (subota) sa početkom u 11,00 sati. Druženje ćemo zapoćeti svetom misom a nastaviti ručkom i okrepom za sve i naravno pjesmom.
Prošle godine okupilo nas se više nego što smo očekivali a vjerujem da ćemo ove godine doći u još većem broju. Posebno veseli činjenica da je na druženje došao veliki broj djece.
Molim sve one koji su u mogućnosti pomoći ovo druženje da se jave Bori Matijević ili meni.
Vidimo se u Bistrici. Veselim se susretu s vama.
Pero Radman  
 

Blagdan sv. Petra i Pavla

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Vjerujem da ću vas većinu vidjeti sutra u Šimićima i da ćemo se svi skupa lijepo provesti u našem kraju. Blagdan Sv: Petra i Pavla ćemo započeti Svetom misom u 11,00 sati. Po završetku Svete mise druženje ćemo nastaviti ispod šatora uz hranu i piće i uz glazbeni sastav braća Jurkovići. Svima vam želim sretan dolazak u Šimiće i dobar provod a sve one koji neće sutra biti u Šimićima srdačno pozdravljam i obaviještavam da će prijenos Svete mise i druženja moći uživo pratiti na internetskim stranicama.
I na kraju svim Petrima i Pavlima čestitam imendan.

Pero Radman 
 

Sastanak u Banja Luci 07.05.2013

E-mail Ispis

Obzirom da sam bio nazočan na sastanku 07.svibnja u B.Luci,u zgradi Europske akademije a u sklopu Banjalučke biskupije,tj.biskupskog ordinarijata,evo par natuknica tj.bitnih stvari sa istoga.

Nabitnija stvar je to da je natječaj produžen do kraja mjeseca kolovoza,pa gospodo izvolite.Sastanak je organizirao i vodio Biskup Banjolučki Franjo Komarica,nazočni su bili:Mario Nenadić-pomoćnik ministra LJubića,Davor Čordaš-ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS,Jadranka Modrić-konzulat RH u Bluci-Davor Vasilj-savjetnik ministra LJubića,Marija Rapo-savjetnica ministra Čordaša,te nas oko 7-8 predstavnika udruga prognanih i izbjeglih Hrvata sa područja BL biskupije.

Gospodin Nenadić nas je izvjestio da je prijavljeno daleko više tj.podnešeno zahtjeva nego što se očekivalo,što u federaciju,što u rs.Isto tako je izrazijo nezadovoljstvo po pitanju uplate sredstava od strane donatora sa prošlogodišnje donatorske konferencije u Sarajevu.Predlog je da se pokušamo bolje organizirati po pitanju koordiniranja tj.da bi trebali imati jednu krovnu zajednicu udruga,asociralo se da bi to trebala biti udruga koju vodi gospodin Dujić,još ćemo o tome pregovarati,mada mi se čini da je okej,jer su tamo,žive i registrirani su,ali sve je otvoreno.Što se tiče naših zahtjeva koje smo podnosili putem udruge,nemogu biti prihvaćeni kao službeni,mogu biti zaprimljeni,ali onda svima ponaosob ide obavijest šta još treba priložiti.

Stoga da bi smo izbjegli dupliranje posla,zasučimo rukave i pošaljimo to povratnicom za Sarajevo,te čekajmo odgovor.Puno je toga nedorečeno,donatori kao donatori puno traže,inzistiraju na nekima stvarima koje nisu riješene ni u zemljama iz koji oni dolaze(Švedska,Švisarska....(studija energetske učinkovitosti itd).Ali oni daju novce,pa se mogu tako ponašati(DASU IH BAR DALI)

Mislim da sam bitno apostrofirao,ako nekome nešto nije jasno samo pitajte,bog i svako dobro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

JP - Radna akcija na groblju u Javorcu

E-mail Ispis
Dragi Javočani,
pripremamo se za radnu akciju u Javorcu na groblju Rudinice dana 04.05.2013 (subota)
Ako bog da lijepo vrijeme da sredimo groblje tj,da sredimo kapelu,križ i da oko groblja sasječemo drva okolo ograde da nebi došlo do oštečenja kapele i spomenika naših najmilh, koji su nas zadužili da vodimo brigu.
Zato molim da se odazovete taj dan na radnu akciju u Javorcu i da prenesete drugima da znaju,tko ne može neka da koju kunu od srca za rad ili neka nađe nekog tko može doći,što više nas ima toje bolje.
Osobno neću nikog kritikovati ni spominjati nismo znali niste nam javili itd, zato dajemo na znanje za radnu akciju možete osobno javiti meni na broj mob,00385-915643258

Lijep pozdrav svima Šimićanima ma gdje bili,
S. Uremović
 

Sastanak u Zagrebu 27.03.2013

E-mail Ispis
Kao što sam i obećao,pokušat ću vam dočarati kako je protekao sastanak 27.ožujka u Zagrebu.

Prije nego počnem,reče Pero da vam priopćim da oni zahtjevi što ste preko udruge podnosili za obnovu,nisu prošli kao službeni tj.nisu kao takovi prihvaćeni.
Stoga svatko od vas ponaosob mora podnijeti zahtjev na službenom obrascu,koji imate na obadvije stranice na PDF,priložiti navedenu dokumentaciju i sve to poslati za Sarajevo,najbolje sa povratnicom.Oni koji to žele imaju još 45 dana,jer je rok do 15.svibnja,dakle sasvim dovoljno.
Ja još jednom sugeriram,da to svakako učinite,jer ovo je što se tiče obnove zadnja kuka na vagonu,a ne vagon!!

Sastanak je održan sa gospodinom Davorom Vidišom,ravnateljem druge uprave za bilateralne poslove,sektor za zemlje Jugoistočne Evrope,dakle načelnikom iste.Sve ovo je na tragu otvorenog pisma,koje sam osobno predao Predsjedniku RH gospodinu Ivi Josipoviću,15.listopada u njegovom uredu na Pantovčaku.
Tada sam bio na prijemu kod predsjednika sa jednom drugom ekipom vezano za provedbu zakona o području od posebne državne skrbi,a koja se odnosi na darovanje kuća i stanova na ppds-i.To znači da će svi naši ljudi,kada ispune uvjete predviđene zakonom dobiti kuće i stanove na darovanje,kao i mi hrvatski branitelji,bez ikakove naknade(nešto sitno troškova,ništa u odnosu da su to morali kupovati).U ovo sam bio intenzivno uključen i na ovo sam jako ponosan.

Dakle na sastanku smo dotičnog gospodina upoznali sa aktualnom problematikom,iako je gospodin poprilično upoznat sa situacijom.Naša konzulica,gospodična Dunja Jevak,ga po službenoj dužnosti,revno izvještava o svim problemima na onim prostorima kao i na prostoru župe Šimići.Mi smo gospodinu Vidišu skrenuli pozornost na već poznate probleme(put,obnova,struja,te famozne čeke koje nažalost svakodnevno niču)
 


Stranica 6 od 15

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Prijava

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 151
Sadržaj : 213
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 211493