gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Najnovije...
Najčitaniji sadržaji
Zadnje komentiranoJavni poziv za obnovu MHRR-a

E-mail Ispis
Kao što je Boro Matijević napisao da je raspisan javni natječaj od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.
U nastavku vam donosimo kopiju članka sa stranice Katolička Tiskovna Agencija - http://www.ktabkbih.net

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine objavilo je Javni poziv izbjeglim osobama iz Bosne i Hercegovine u zemljama regiona: Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji za podnošenje prijava za pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka u Bosnu i Hercegovinu.

Pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica po sistemu „ključ u ruke“ u cilju povratka u Bosnu i Hercegovinu, dodjeljuje se izbjeglim osobama iz Bosne i Hercegovine koje borave u zemljama regiona: Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, u okviru implementacije zajedničkog regionalnog višegodišnjeg programa sa ciljem osiguranja trajnih rješenja zа najugroženije izbjeglice i interno raseljene osobe.

Sredstva će se osiguravati iz kontribucija donatora u Fondu Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope. Koordinator projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a implementator će biti definiran posebnim sporazumom.

Prijave se podnose na propisno popunjenom i ovjerenom aplikacijskom obrascu sa izjavom koji je dostupan uz objavljeni tekst Javnog poziva na internet stranici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Popunjen i ovjeren aplikacijski obrazac sa izjavom, skupa sa dokumentima kojima se dokazuje ispunjavanje općih kriterija za dobivanje pomoći kuvertira se i dostavlja poštom na adresu: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, 71000 Sarajevo, Trg BiH 3, sa naznakom „JAVNI POZIV – RSP“. Rok za dostavu prijava na javni poziv je 7. 2. 2013. godine


U nastavku pročitajte uvjete za ostvarivanje prava,te možete preuzeti obrazac koji morate ispuniti.
 

Nove mogućnosti

E-mail Ispis
writingPoštovani korisnici ove naše stranice,
mnogo sam razmišljao kako bih ovu stranicu što više približio Vama i kako bi Vas više uključio u rad stranice,te kako bih istu učinio sigurnijom.

Na bazi sigurnosti je dodana nova vrsta registracije koja je sigurnija,ali i jednostavnija nego predhodna.

Što se tiče uključenosti svih registriranih,sada i vi možete dati doprinos stranici u vidu pjesme/priče ili novosti.
Znači uz forum gdje možete pisati i galerije gdje možete dodavati i komentirati slike sada nam možete poslati i upis koji može biti postavljen na naslovnu stranicu!
Da bi ste se lakše služili novim mogućnostima stranice zamoljavam Vas da pročitate članke koji se nalaze u kategoriji FAQ - Pomoć.
 

udruga-simicana.com

E-mail Ispis
web_linksPoštovani posjetitelji kao što vidite stranica je preseljena na novu domenu,udruga-simicana.com sa stare simicani.com

Osim manjih vizalnih korekcija nije se ništa značajno promijenilo,sve je isto kao i prije i ovim putem vas opet pozivam da više sudjelujete u radu stranice (komentiranje,pisanje članaka i sl.)

Sa stare lokacije simicani.com vas skripta automatski prebacuje na ovu novu lokaciju.

Pozivam vas da se sada još više uključite u rad stranice da i ova stranica malo zaživi.

Ovim putem se zahvaljujem u svoje ime i u ime Udruge Benediktu Tutići što nam je u početku dao staru lokaciju (simicani.com) te koji je udario temelje ove stranice,a ja sam samo nastavio. Hvala!

Uživajte u korištenju stranice i ukoliko pronađete grešku javite mi na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Svako dobro i lijep pozdrav,
Albert M. Radman
Administrator
 

Kalendari za 2013 god.

E-mail Ispis
Pozdrav svima i svima mir i dobro!

Stipo Uremović me je obavijestio da su mu dostavljeni  kalendari za 2013 godinu,
kao i dosadašni imaju slike Šimića i Crkve u Šimićima.

Cijena kalendara je 20 kn,a nalaze se kod Stipe u Popovači.
Svi zainteresirani mogu se Stipi obratiti osobno ili na broj mobitela 091/564-3258.

Sve najbolje povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana!
Albert M. Radman
 

Polnoćka 2012

E-mail Ispis
b49_stalicaPoštovani Šimićani i Šimićanke,te svi ljudi dobre volje!

Sada smo u vremenu adventa,vremenu kada bi nam osmijeh uvjek trebao biti na licu,kada bismo trebali pomagati potrebitima i biti usmjereni jedni na druge,jer je ovo vrijeme pripreme za najveseliji katolički blagdan,Božić,Isusovo rođenje.

Božić je najljepše slaviti u krugu dragih ljudi,obitelji,rodbine i prijatelja i to naravno na svome ognjištu,a za nas to znači u Šimićima,u našemu dragom selu.

I ove će se godine održati misa polnoćka u Crkvi sv.Petra i Pavla na Lisini. Poslije mise će se održati već tradicionalni domijenak u Domu u Šimićima uz jelo,piće i glazbu uživo te ono što je najvažnije druženje sa prijateljima iz djetinjstva i obitelji.Bilo bi lijepo da se ove godine okupi više od 100 ljudi,da povedete i svoje žene,djecu da svi skupa u rodnome kraju proslavite rođenje Isusa Krista.

Svako dobro i lijep pozdrav,
Albert M. Radman

 

Godišnja skupština Udruge Šimićana

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,

Pozivam vas na redovitu Godišnju skupštinu Udruge Šimićana koja će se održati u Domu u Šimićima 24.11.2012. (subota) sa početkom u 12,00 sati. Na sjednici ćemo napraviti analizu godine koja je iza nas i definirati ciljeve i putove kojim ćemo ići u budućnosti. Također, razgovarati ćemo i o svim drugim aktualnim pitanjima vezanim za Šimiće i za rad Udruge.
Molim sve vas da obavijestite sve one kojima informacije putem ove stranice nisu dostupne.
Srdačan pozdrav, do skorog viđenja u Šimićaima.

Predsjednik skupštine Udruge:
Franjo Šikljan
 

JP - Sv. Mihovil u Javorcu

E-mail Ispis
MihovilPoštovani Šimićani i Šimićanke,
Svi znate da u našim Šimićima prošijansko vrijeme traje 3 mjeseca tj. u ta tri mjeseca je najviše proslava naših nebeskih zaštitnika,a počinje sa sv. Antom u Mičijama i završava uskoro,za sv.Mihovila u Javorcu.

Upravo nam se bliži Sveti Mihovil pa pozivamo sve koji mogu i žele da dođu 29.09.2012 (subota) u Javorac,na groblje Rudince gdje će se održati misno slavlje sa početkom u 11 h.

Poslije mise će biti domijenak za okrepu svima prisutnima u Domu u Šimićima.

Organizatori mole da se svi koji planiraju doći u Javorac na proslavu sv. Mihovila jave Stipi Uremoviću da bi bilo lakše organizirati domijenak.

Kontakt broj od Stipe Uremovića je 091/564-3258

Svako dobro i lijep pozdrav,
Albert M. Radman
 

Izmjene na stranici

E-mail Ispis
stranicaPoštovani posjetitelji i korisnici ove stranice,svi članovi i članice Udruge Šimićana,želim vas obavjestiti o nekim izmjenama i novostima vezano za ovu našu stranicu.

Došlo je do nekih manjih izmjena na stranici sa ciljem bolje pristupačnosti i lakšega korištenja.Izmjene su napravljene u galeriji i pregledu članaka po kategorijama.

Također je dodane neke nove stavke te će se neke stvari morati izmjeniti,tako da kroz naredna dva mjeseca,stranica će biti prebačena na novu domenu,tj više neće biti simicani.com nego udruga-simicana.com,ali to će se sve napraviti da taj "prijelaz" vi ne osjetite i da se što lakše priviknete na novu lokaciju stranice.Sa promijenom lokacije NIŠTA se vizualno ili na bilo koji drugi način neće promijeniti,tako da će princip korištenja ostati isti!

U daljnjem tekstu pročitajte više o izmjenama i premještanju stranice na novu lokaciju.
 

Inicijativa za asfaltiranje puta do groblja

E-mail Ispis

Nedavno za Sv.Rokau Kozari, pokrenuta je inicijativa, da se asfaltira put do groblja Visoka glavica. Do sada, kad god se put nasipao, kiša i voda bi odnijeli šljunak, tako da je to bilo bacanje novaca i materijala. To se događa pošto i sami znate da je put dosta strm i malo jača kiša sve odnese. Najbolje i trajno rješenje je polaganje asfalta, što apelira i fra Marko župnik Ivaštanski. Put je izmjeren i duljina mu je 270 m. Gradila bi se nova podloga, kanali, propusti i asfaltni sloj širine 2,5 m.

Kompletni troškovi svega bili bi 32.000 KM (cca 16.000 EUR).

 

Druženje Bistričana - Izvješće

E-mail Ispis
Dragi moji Bistričani i dragi naši gosti,
Hvala svim koji su svojim dolaskom u Bistricu uljepšali dan za sebe, za sve nas u Bistrici ali vjerujem i svima koji su pogledali slike i susreli poznata lica.

Molim i sve druge fotografe da svoje materijale također instaliraju u galeriju. Prvenstveno se zahvaljujem našem fra Franji na porukama koje nam je uputio kroz svetu misu i na velikom trudu i odricanju oko dolaska u Bistricu. Zahvaljuje se i našoj konzulici g-đi Dunji koja nam je i ovom prigodom pružila podršku u nastojanjima da oživimo svoj kraj. Ono što sada već znamo da će ovo druženje postati tradicionalno, svake zadnje subote u kolovozu.

Već sada pozivam sve one Bistričane koji iz bilo kojeg razloga nisu u subotu bili u Bistrici da već sada planiraju svoj dolazak sljedeće godine. One koji su bili neću pozivati jer vjerujem da će svi ponovo doći. Posebna zahvala svima koji su svojim prilozima pomogli da pokrijemo troškove druženja.

 I na kraju, za one koji ne znaju, ključni simbol Bistrice je uvijek bio križ. Prije rata smo imali 2 križa u selu. Inicijativa mog krizmanog kuma, Josipa-Joleta Radman iz Kranjske Gore da se postavi novi križ kao simbol našeg prvog okupljanja je za posebnu pohvalu.

Još jednom hvala svima i srdačan pozdrav iz prekrasnog Zagreba.
Pero Radman
 


Stranica 7 od 15

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 137
Sadržaj : 211
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 206544