gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Najnovije...
Najčitaniji sadržaji
Zadnje komentiranoPrijava nekretnina u RS

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Ptrosljeđujem vam u cijelosti poruku naše konzulice g-đe Dunje Jevak iz Banja Luke:

"Poštovani,
Podsjećam vas da je krajnji i posljednji rok za prijavu nekretnina Poreznoj upravi u Republici Srpskoj 31. ožujak! Ispunjeni obrasci prijave(www.poreskaupravars.org) mogu se dostaviti područnom uredu Porezne uprave gdje se nalazi nekretnina ili izravno na Područni centar Banja Luka, Trg Republike Srpske 8.
Također, željela bih vas podsjetiti da je po Zakonu o porezu na nekretnine RS, krajnji rok za prijavu nekretnina bio 31. prosinac 2011. godine, ali je produžen do 31. ožujka 2012. godine i neće se produžavati. Kazne za neprijavljivanje nekretnina iznose od 500 do 1.500 KM.
Molim vas da ovu važnu informaciju  proslijedite što većem broju Hrvata koji su vam dostupni.
S poštovanjem,
Dunja Jevak
Generalna konzulica RH u Banja Luci"
 

Uskrs 2012 god. u Šimićima

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Protekle godine za Uskrs lijepo smo se podružili u Popovači. Vodstvo Udruge je odlučilo da ovogodišnje druženje za Uskrs bude u Šimićima poslije podnevne mise. Pozivamo vas da već sada planirate svoje obveze te da na Uskrs dođete u Šimiće i samim činom dolaska na poseban način proslavimo naš najveći kršćanski blagdan. Udruga će se pobrinuti da uz Svetu misu, ručak i muziku svi se dobro provedemo u našim Šimićima.
 
Evo još nekoliko korisnih informacija:
1. Odmah u proljeće započet će se obnavljati ukupno 7-8 kuća u Šimićima, Kozari i Mičijama

2. Isto tako bi u rano proljeće 20-tak kuća trebalo dobiti električnu energiju

3. Ponovo pozivam sve one koji nemaju CIPS osobnu iskaznicu da je naprave jer će im trebati i kod obnove

4. Svi oni koji nemaju CIPS osobnu iskaznicu trebaju najkasnije do kraja travnja (najbolje da donesu na Uskrs u Šimiće) dostaviti bilo kome iz vodstva Udruge kopiju trenutno važećeg dokumenta sa slikom, trenutno važeću adresu i broj telefona kako bi mogli dopisno glasovati. Molim vas da se ovome svakako odazovete jer ovisno o broju glasova iz Šimića budućnost Šimića će biti bolja ili lošija. Moja je želja da na ovaj način glasuju svi Šimićani koji nemaju CIPS osobnu iskaznicu pa neka se čuje i vidi da nas još puno ima. Jedini je uvjet da ste rođeni u BiH.

Vjerujem da za Šimiće dolazi bolje vrijeme i da ćemo svi skupa znati to maksimalno iskoristiti.
Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman
 

Parlamentarni izbori u BiH 2012

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Parlamentarni izbori u BiH održat će se 07.10.2012.

Za glasovanje na izborima nije nužno posjedovati osobnu iskaznicu CIPS nego je potrebno sljedeće:
1. Biti rođen u BiH
2. U sljedećih mjesec dana dostaviti kopiju trenutno važećeg dokumenta sa slikom, sadašnju adresu i broj telefona

Molim vas da se angažirate te vodstvu Udruge (bilo kojem članu Upravnog odbora) dostavite tražene podatke kako bismo vas mogli pravovremeno registrirati.
Za sva dodatna pitanja stojim vam na raspolaganju.

Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman

Dodatak by Administrator
Znači treba kopirati  važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu (pasoš) države u kojoj prebivate (Hrvatska,Slovenija,Austrija,Njemacka itd.) te dopisati kontakt broj,te adresu prebivališta!
 

Obnova u Šimićima

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,

Prvo, sve vas srdačno pozdravljam i želim vama i vašim obiteljima svako dobro u ove hladne dane. Isto tako želim vas obavijestiti da su se stvorili preduvjeti za novi početak obnove naših kuća i infrastrukture u Šimićima. Na žalost, za sada se neće moći obnoviti sva uništena imovina i infrastruktura u Šimićima nego samo jedan dio, tj. onoliko koliko će biti novaca na raspolaganju. U ovom trenutku ne znamo točno koliko ali znamo sigurno da će nešto biti. Ja bih rekao da je bolje išta nego ništa. Iz tog razloga potrebno je odrediti prioritete, redosljed obnove kuća u Šimićima. Moja je velika želja da ovaj novi početak obnove sve nas više poveže i uz Božju pomoć da dobijemo novu energiju te povratimo pomalo izgubljenu ljubav prema našim Šimićima. Nikako ne smijemo dopustiti da izbor prioriteta kod obnove bude kamen spoticanja i izvor nekih novih svađa među nama.
 

Proslava Sv.mise polnoćke u Šimićima

E-mail Ispis
snjeskoPredivno! Tako najbolje i najbrže mogu opisati ovogodišnju polnoćku u Šimićima.
U Šimićima nas je dočekalo 20-ak cm snjega,okićena crkva,te gostoljubivi domaćini,sve u svemu prava Božićna idila koju u zadnje vrijeme viđamo samo na filmovima,ove godine se mogla doživjeti u Šimićima.

Tako smo mi,mlada ekipa koja je došla iz Popovače odmah prionuli na "posao" željni zimskih radosti te uz grudanje i ostalo napravili i jednog snjegovića,a u pomoć nam je priskočio i Vlado Smiljčić te smo ga prije polnoćke uspijeli završiti.Posle toga smo se malo zagrijali u župnom dvoru.

Oko pola 12 počeli su se skupljati misari.Skupilo se nas 40-ak i misno slavlje je moglo započeti predvođeno našim,svima dragim,svećenikom i upraviteljem župe Antom vlč. Marićem.Tu je bila i časna sestra Monika koja je svirala Božićne pjesme i time dodatno poboljšala Božićni ugođaj.
 

Poziv na polnoćku u Šimićima

E-mail Ispis
800x600-pozadine-za-desktop-0034-Bozicne-slikePoštovani Šimićani,Šimićanke te svi ljudi dobre volje!

Ovom prilikom vas pozivam na proslavu sv. mise polnoćke u našoj župnoj crkvi sv.Petra i Pavla u Šimićima,da u rodnome kraju proslavimo blagdan Isusovoga rođenja - Božić.
Vlč.Anto Marić se i ove godine pobrinuo da se posle mise družimo,okrijepimo i veselimo u Šimićanskome domu.

Nadam se da ćemo se skupiti u što većem broju.

Sve vas pozdravljam i veselim se susretu s vama u Šimićima na polnoćki.
Albert M. Radman
 

Obnova krovišta crkve u Šimićima

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Sada već jučer, jer je prošla ponoć, zamjenili smo vijke na krovištu naše Župne crkve. Uz dosta nisku temperaturu, malo sunca i više magle, 21 osoba je dala sve od sebe i uspješno napravili planirani posao. Svima se zahvaljujem na današnjem dolasku u Šimiće i uloženom trudu a sve vas pozivam da se uključite u sljedeću akciju u našoj crkvi koja ima za cilj uređenja poda crkve do blagdana Svetog Petra i Pavla. Možete pogledati i nešto slika sa današnje akcije.
Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman 
 

Izvještaj sa Skupštine Udruge 29.10.2011

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
U subotu (29.10.2011.) u Šimićima je održana Skupština Udruge na kojoj je prisustvovalo 28 članova Udruge i 2 gosta.

Dnevni red :

1. Izvještaj o radu Udruge od osnivanja do danas
2. Izvještaj o radu članova Upravnog odbora
3. Izbor tajnika i blagajnika Udruge
4. Financijsko izvješće
5. Plan aktivnosti Udruge za 2012. godinu
6. Tekuća problematika

Evo nekoliko najvažnijih zaključaka i odluka. Izvještaj o radu Udruge od osnivanja do danas je usvojen a još jednom će biti podnešen izvještaj o radu Udruge za cijelu 2011. godinu i to na godišnjoj Skupštini Udruge koja će biti održana na proljeće 2012.
 

Sastanak u Šimićima 24.09.2011

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
U subotu 24.9.2011. održan je sastanak u Šimićima na kojem su uz nas članove Udruge (Smilčić Vlado, Radman Pejo, Šikljan Franjo, Klasan Marinko, svećenik Anto Marić i ja) prisustvovali i Generalna konzulica konzulata RH u Banja Luci gđa Dunja Jevak sa svojim suradnicima, direktorica Elektrokrajine g-đa Seka Kuzmanović sa svojim suradnicima te ispred Grada Banja Luke g-din Zdravko Josipović.

Zajedno smo obišli cijele Šimiće te na zajedničkom sastanku dogovorili prioritete u nastavku elektrifikacije Šimića ali i neke druge prioritete vezane za izgradnju putova i obnovu. Također je razgovarano i o sigurnosnoj situaciji te o problemoma vezanim za lovačku sekciju Šimići.

Isto tako koristim ovu prigodu da vas informiram o mogućnosti osiguranja pokretne i nepokretne imovine u Šimićima preko "Croatia osiguranja" u Banja Luci (g. Žganjec, tel. +387 66 830 100 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman  
 

Novi termin godišnje skupštine Udruge

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani, članovi Udruge Šimićana,
sve vas pozivam na Godišnju skupštinu Udruge koja će se održati 29.10.2011. (subota) u Domu Šimići sa početkom u 14,00 sati.

Molim i pozivam sve vas kojima je ovaj poziv dostupan da obavijeste i sve druge članove Udruge koji iz bilo kojeg razloga ne dolaze na našu stranicu i neće vidjeti ovaj poziv.

Veselim se novom susretu s vama i srdačno vas pozdravljam.
Pero Radman 
 


Stranica 9 od 15

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Prijava

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 10 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 151
Sadržaj : 213
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 211493