Naslovna Udruga INFO Izvješća Sastanak predsjedništva Udruge,Vojnić 23.02.2014.

Sastanak predsjedništva Udruge,Vojnić 23.02.2014.

Dragi Šimićanke i Šimićani,
Danas je u Vojniću održan sastanak Predsjedništva Udruge Šimićana na kojem smo prošli sve bitne teme vezane za naše Šimiće i za rad naše Udruge. Analizirali smo događanja i rad Udruge u zadnjih godinu dana te smo dogovorili aktivnosti za 2014. godinu. Istaknut ću najvažnije:
1. Na Uskrs (20.4.2014.) održat će se godišnja Skupština Udruge u domu u Šimićima odmah poslije Svete mise (oko 12,30 sati). Ne moram napominjati da ste svi pozvani na Skupštinu bez obzira da li ste član Udruge. Uskrs je ove godine kasno pa se nadamo i lijepom vremenu i lijepom provodu u Šimićima na Uskrs.
2. Zadnje 2 godine nismo skupljali članarinu od članova Udruge i nećemo niti u budućnosti. Potaknuti prijedlogom i pismom naše ogovoreno je da ćemo sve svoje buduće troškove i akcije Udruge pokrivati kroz donacije članova Udruge i onih koji nisu članovi ali prvenstveno članova naše Udruge. Pozivamo sve Šimićane da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju rad Udruge. Zaključili smo i donijeli takvu odluku jer mislimo da je u ovom trenutku tako najbolje i najpravednije. Svaku donaciju ćemo objaviti na stranicama Udruge. Alberta molim da na naslovnoj straniici postavi brojeve računa (kune, euri i KM) na koje se mogu poslati novci.
3. Uz pomoć naše konzulice u Banja Luci pokušat ćemo do Uskrsa odraditi radni sastanak na temu obnove Šimića sa gradonačelnikom grada Banja Luka i sa g. Dodikom
4. Vidjeli ste da smo u zadnje 4 godine donacijama i radom članova Udruge napravili puno toga za našu crkvu u Šimićima (križni put, uređenje rasvjete i gletanje i bojanje zidova, slike naših zaštitnika, uređenje oltara, sanacija krovišta). Ovom prigodom željeli bismo potaknuti nove donatore koji su to u mogućnosti kako bismo uredili pod crkve (glazura i kamen ili pločice). Bilo bi jako lijepo kada bismo uspjeli do Petrvoa urediti pod crkve. Dragi donatori još jednom vas i osobno molim da razmislite i prihvatite ovaj projekat. Svi mi Šimićani biti ćemo vam zahvalni.
5. O svim drugim aktivnostima i akcijama izvjestit ćemo vas na Skupštini Udruge. Bilo je prijedloga za organizaciju domjenka za Uskrs poslije Skupštine pa vas molim da svoja razmišljanja i prijedloge o tome stavite na forum Udruge.
Za ovaj put toliko od mene. Sve vas srdačno pozdravljam u ime cijelog Predsjedništva i pozivam vas da se puno, puno više aktivirate pisanjem svojih prijedloga, kritika i komentara jer na taj način nam najviše pomažete. Ne aktivnošću nećemo daleko stići.

Komentari

+3 Radman 2014-03-13 11:13
Ljepo je čuti da UDRUGA još djeluje, samo neznam koliko je smisao ulagati u crkvu a ostaviti svoje imanje neuređeno. Predlažem da svako oko svoje kuće pokosi ili zapali da se vidi da još uvjek dolazimo na svoja ognjišta. Ujedno vas obavještavam da je opljačkana jedina kuća u Bistrici. Pozdrav svim Šimićanima

Nemate prava da pišete komentare! Registritajte se ili prijavite !

Reklame

Prisutni