gototopgototop
 

Udruga Šimićana

Udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini


Udruga Šimićana je udruženje građana za razvoj ruralne i ekološke zajednice u Bosni i Hercegovini,tj Udruženje nas Šimićana i svih koji volimo svoju djedovinu i očevinu i da istu zaštitimo od daljnje devastacije i ishodujemo svoja prava za povratak u naše selo Šimiće.

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Naslovna Udruga INFO Izvješća

Izvješća
Izvještaji sa sastanaka,proslava i sličnih događaja vezanim za Udrugu i rodni kraj

Sastanak predsjedništva Udruge,Vojnić 23.02.2014.

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
Danas je u Vojniću održan sastanak Predsjedništva Udruge Šimićana na kojem smo prošli sve bitne teme vezane za naše Šimiće i za rad naše Udruge. Analizirali smo događanja i rad Udruge u zadnjih godinu dana te smo dogovorili aktivnosti za 2014. godinu. Istaknut ću najvažnije:
1. Na Uskrs (20.4.2014.) održat će se godišnja Skupština Udruge u domu u Šimićima odmah poslije Svete mise (oko 12,30 sati). Ne moram napominjati da ste svi pozvani na Skupštinu bez obzira da li ste član Udruge. Uskrs je ove godine kasno pa se nadamo i lijepom vremenu i lijepom provodu u Šimićima na Uskrs.
 

Druženje Bistričana - Izvješće

E-mail Ispis
Dragi moji Bistričani i dragi naši gosti,
Hvala svim koji su svojim dolaskom u Bistricu uljepšali dan za sebe, za sve nas u Bistrici ali vjerujem i svima koji su pogledali slike i susreli poznata lica.

Molim i sve druge fotografe da svoje materijale također instaliraju u galeriju. Prvenstveno se zahvaljujem našem fra Franji na porukama koje nam je uputio kroz svetu misu i na velikom trudu i odricanju oko dolaska u Bistricu. Zahvaljuje se i našoj konzulici g-đi Dunji koja nam je i ovom prigodom pružila podršku u nastojanjima da oživimo svoj kraj. Ono što sada već znamo da će ovo druženje postati tradicionalno, svake zadnje subote u kolovozu.

Već sada pozivam sve one Bistričane koji iz bilo kojeg razloga nisu u subotu bili u Bistrici da već sada planiraju svoj dolazak sljedeće godine. One koji su bili neću pozivati jer vjerujem da će svi ponovo doći. Posebna zahvala svima koji su svojim prilozima pomogli da pokrijemo troškove druženja.

 I na kraju, za one koji ne znaju, ključni simbol Bistrice je uvijek bio križ. Prije rata smo imali 2 križa u selu. Inicijativa mog krizmanog kuma, Josipa-Joleta Radman iz Kranjske Gore da se postavi novi križ kao simbol našeg prvog okupljanja je za posebnu pohvalu.

Još jednom hvala svima i srdačan pozdrav iz prekrasnog Zagreba.
Pero Radman
 

Proslava Sv.mise polnoćke u Šimićima

E-mail Ispis
snjeskoPredivno! Tako najbolje i najbrže mogu opisati ovogodišnju polnoćku u Šimićima.
U Šimićima nas je dočekalo 20-ak cm snjega,okićena crkva,te gostoljubivi domaćini,sve u svemu prava Božićna idila koju u zadnje vrijeme viđamo samo na filmovima,ove godine se mogla doživjeti u Šimićima.

Tako smo mi,mlada ekipa koja je došla iz Popovače odmah prionuli na "posao" željni zimskih radosti te uz grudanje i ostalo napravili i jednog snjegovića,a u pomoć nam je priskočio i Vlado Smiljčić te smo ga prije polnoćke uspijeli završiti.Posle toga smo se malo zagrijali u župnom dvoru.

Oko pola 12 počeli su se skupljati misari.Skupilo se nas 40-ak i misno slavlje je moglo započeti predvođeno našim,svima dragim,svećenikom i upraviteljem župe Antom vlč. Marićem.Tu je bila i časna sestra Monika koja je svirala Božićne pjesme i time dodatno poboljšala Božićni ugođaj.
 

Izvještaj sa Skupštine Udruge 29.10.2011

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
U subotu (29.10.2011.) u Šimićima je održana Skupština Udruge na kojoj je prisustvovalo 28 članova Udruge i 2 gosta.

Dnevni red :

1. Izvještaj o radu Udruge od osnivanja do danas
2. Izvještaj o radu članova Upravnog odbora
3. Izbor tajnika i blagajnika Udruge
4. Financijsko izvješće
5. Plan aktivnosti Udruge za 2012. godinu
6. Tekuća problematika

Evo nekoliko najvažnijih zaključaka i odluka. Izvještaj o radu Udruge od osnivanja do danas je usvojen a još jednom će biti podnešen izvještaj o radu Udruge za cijelu 2011. godinu i to na godišnjoj Skupštini Udruge koja će biti održana na proljeće 2012.
 

Sastanak u Šimićima 24.09.2011

E-mail Ispis
Dragi Šimićanke i Šimićani,
U subotu 24.9.2011. održan je sastanak u Šimićima na kojem su uz nas članove Udruge (Smilčić Vlado, Radman Pejo, Šikljan Franjo, Klasan Marinko, svećenik Anto Marić i ja) prisustvovali i Generalna konzulica konzulata RH u Banja Luci gđa Dunja Jevak sa svojim suradnicima, direktorica Elektrokrajine g-đa Seka Kuzmanović sa svojim suradnicima te ispred Grada Banja Luke g-din Zdravko Josipović.

Zajedno smo obišli cijele Šimiće te na zajedničkom sastanku dogovorili prioritete u nastavku elektrifikacije Šimića ali i neke druge prioritete vezane za izgradnju putova i obnovu. Također je razgovarano i o sigurnosnoj situaciji te o problemoma vezanim za lovačku sekciju Šimići.

Isto tako koristim ovu prigodu da vas informiram o mogućnosti osiguranja pokretne i nepokretne imovine u Šimićima preko "Croatia osiguranja" u Banja Luci (g. Žganjec, tel. +387 66 830 100 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

Sve vas srdačno pozdravljam.
Pero Radman  
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 4

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Prijava

Reklame

Prisutni

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Sjedište Udruge

Udruga Šimićana
Šimići bb
78216 Potkozarje
Bosna i Hercegovina

Kontakti

Za kontaktiranje administratora,predsjednika ili
zamjenika predsjednika koristite kontakt formular.

Kontakt formular

Uplata INFO

Poštovani ukoliko želite uplatiti sredstva na račun Udruge na linku ispod možete naći upute.

Statistika stranice

Članova : 151
Sadržaj : 213
Web Linkovi : 5
Posjete Sadržajima : 211509